Főoldal » elektromos autó » Elkészült a 100.000. Audi e-tron

Elkészült a 100.000. Audi e-tron

A héten a Sanghaji Autószalon számos újdonságot hozott az elektromobilitás területén, így bemutatkozott a tisztán elektromos Audi A6, és egy új SUV tanulmány is. Az újdonságok mellett kissé háttérbe került egy komoly mérföldkő, amit az első tisztán elektromos Audi modell ért el a héten.

Brüsszelben legördült a gyártósorról a százezredik Audi e-tron. A nevezetes példány egy Daytone szürke színű Audi e-tron Sportback 55 S line quattro modell lett, amit egy belga vásárló megrendelésére készítettek. Az Audi e-tron gyártása 2018 végén kezdődött, a forgalmazás 2019 tavaszán indult. 2020 elején jelent meg a kínálatban a Sportback változat. A legnagyobb sikereket a modell a norvég piacon érte el, ahol 2020-ben az ország kedvenc elektromos autója lett.

Audi e-tron Sportback

„Köszönetemet szeretném kifejezni minden alkalmazottnak, aki elkötelezettségével, szakértelmével és lelkesedésével hozzájárult a prémium kategóriájú elektromos autónk sikereihez.” – mondta Volker Germann, az Audi brüsszeli gyárának vezérigazgatója.

A kínálat idei bővülésének és a kedvezőbb áron hazavihető, MEB platformra épülő Q4 e-tron modellnek köszönhetően a következő 100.000 darabhoz biztosan nem kell majd 2 év

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.