Kedvező Ionity árazás jár a Kia EV6 vásárlóknak

Az Ionity töltőhálózatot alapító gyártók többsége kedvezményes töltési lehetőséget kínál az autóvásárlóknak, melyek közös jellemzője, hogy néhány ezer forintnak megfelelő havidíj ellenében a 79 centes kWh díj 30 cent körülire csökkenthető. Az első ilyen konstrukció az Audi e-tron kártyája volt, majd sorra jelentkezett a többi részvényes is hasonló csomaggal. A BMW csomagja kiemelkedik olyan tekintetben, hogy nem csak az új, villámgyorsan tölthető modellekhez, de a régebbi i3 példányok tulajdonosai is előfizethetnek a csomagra.

A Hyundai csoport, melynek a Kia is a tagja, 2019-ben jelentette be, hogy Ionity részvényeket vásárol, idén pedig megjelentek az e-GMP platformra épülő új tisztán elektromos modellek, melyek közös jellemzője a 800 voltos rendszer, valamint a 18 perces 10-80% töltés.

Nemrégiben megkezdődött a  Kia EV6 előrendelése is, sőt Magyarországon például egy nap alatt gazdára is talált az első 50 db hazánkba érkező példány. A szállításokat 2021 utolsó negyedévére ígérik, azonban az előrendelőknek hamarosan elérkezik a szerződéskötés ideje, amelyhez fontos információ a töltés díjszabása is.

A Kia friss sajtóközleményéből megtudhattuk, hogy a kWh alapú díj egy hajszállal kedvezőbb lesz a többi Ionity részvényes által kínált feltételeknél. A vásárlók két csomagból választhatnak. Az Access elnevezésű csomag választásával 4,5 eurós havidíj megfizetésével 52 centre csökkenthető az egyébként 79 centes kWh alapú díj. Aki nagyon sokat utazik és tölt az Európa 24 országában megtalálható, 340 állomásból álló Ionity hálózatban, az jobban járhat a Power fantázianevű díjcsomaggal, amely 13 eurós havidíj mellett 29 centes kWh díjat kínál. Az EV6 vásárlóknak egy évig, 2022 végéig elengedik a Power csomag havidíját.

A KiaCharge applikációval és töltőkártyával természetesen nem csak az Ionity töltők vehetők igénybe. Európa-szerte a Kia digitális töltőszolgáltató (DCS) partnerének köszönhetően 205.000 töltőpontot tudnak elindítani Európa-szerte a Kia tulajdonosok, amely nem csak töltésindításkor kényelmes, de az is előny, hogy a havi töltési díjak egyetlen számlán egyenlíthetők ki.

Azoknak a villanyautósoknak, akik nem jogosultak valamelyik gyártó Ionity kedvezményére, de sokat utaznak Európában, kedvező lehetőséget kínál a legnagyobb hazai szolgáltató, a Mobiliti is. A napokban jelentették be ugyanis a Mobiliti kedvezményes Ionity díjcsomagjait is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.