Főoldal » elektromos autó » Elektromos Škodákkal bővít a GreenGo

Elektromos Škodákkal bővít a GreenGo

Az eddigi Volkswagen e-UP modellek mellett rájuk külsőre nagyon hasonló, Škoda Citigoe iV modellekkel bővíti flottáját a GreenGo Budapesten és Prágában. Az új autók legfontosabb újdonsága a dupla hatótáv, hiszen a Škodákban jóval nagyobb, nettó 32 kWh kapacitású akkumulátor található.

Az autómegosztó cég választása azért esett a nagyobb hatótávú modellre, mert tapasztalataik szerint egyre több felhasználó indul szívesen hosszabb, vidéki utakra is az elektromos autóval, ahol nagy könnyebbséget jelent az egy töltéssel megtehető kilométerek magasabb száma.

„Bár továbbra is a fenntartható városi közlekedés a GreenGo legfőbb célja, az elmúlt időszakban egyre többen választanak a hétvégi kiránduláshoz, vidéki kiruccanáshoz is zöld megoldást. Mi pedig szeretnénk, ha ezt azok is kényelmesen tehetnék meg, akik egy kicsit messzebbre merészkednek, így olyan, a meglévő flottánk autóihoz hasonló felszereltségű és kompaktságú e-autókkal bővítünk, amikkel az eddiginél többet, dupla annyit utazhatnak egy töltéssel” – mondta el Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője.

Az első 3 Škoda már május elején megjelenik a flottákban, majd a következő hónapokban tovább folytatódik a bővülés. Budapestre összesen 18 db, Prágába pedig 12 db új tisztán elektromos Citigo érkezik, melyeket az e-UP-okkal megegyező percdíjért, a bevezető időszakban ráadásul azonos napidíjért bérelhetnek az ügyfelek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.