Csak elektromos autókkal szervezik az idei Roland Garros-t

A Roland Garros teniszbajnokság hosszú távú hivatalos partnereként a Peugeot immár 38. alkalommal biztosítja a játékosok, VIP-k, és játékvezetők szállítását végző gépjárműveket. Az idei rendezvénysorozat azonban más, mint a korábbiak, ugyanis a francia autógyártó idén először 100%-ban elektromosított flottával látja el a résztvevőket. Elmondása szerint a párizsi Grand Slam-torna a világ legelső olyan sporteseménye lesz, amit kizárólag elektromobilitással szolgálnak ki.

A 162 tagú hivatalos flotta kétharmadát konnektoros hibridek adják, a maradék egyharmad pedig tisztán elektromos modellekből épül fel. Összesen hat, külső forrásból tölthető típussal utazhatnak majd a bajnokságra érkezők, a villanyautókat nagyrészt a kisbuszok képviselik, jelen lesz az e-Traveller, valamint az e-Expert, ezeken kívül pedig az e-2008 SUV szolgáltatja a kibocsátásmentes közlekedést. A plug-in hibridek közül a 3008 GT Hybrid 225 e-EAT8, az 508 Hybrid, valamint ennek Sport Engineered változata teljesít szolgálatot a flottában. A járművek által kibocsátott átlagos CO2-mennyiség így kilométerenként 22,7 gramm lesz, ami közel 87%-kal alacsonyabb, mint a 2019-es flotta átlagos kibocsátása.

Azon túl, hogy a Peugeot demonstrálni szeretné környezetbarát járműkínálatának széles skáláját, a Roland Garros egy kiváló lehetőség számára a vadonatúj márkaidentitás, az újratervezett márkajelzés, és a legújabb technológiák közönség előtti bemutatására.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.