Rengeteg villanyautót vásárol az olasz posta

Több mint 1700 darab Corsa-e típusú elektromos autót rendelt flottájába a Poste Italiane az Opeltől, ismételten példázva, hogy milyen szaporán törnek be a tisztán elektromos meghajtású járművek az állami szektorok flottáiba azoknál a szervezeteknél, ahol igény van a tisztább működésre. Az olasz posta kifejezetten villanyautókat keresett a szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése érdekében, az Opel autójára egy nyílt pályázat során esett a választás. Arról nem szól az autógyártó közleménye, hogy pontosan milyen feladatokra használja majd a Poste Italiane az 1744 elektromos Corsát, de csomagszállítást ennél kisebb villanyautóra is bíztak már – Marokkóban például a Citroën Ami szupermini mopedautó haszongépjárművé alakított változatából rendelt a posta. Az olaszok által leadott rendelés teljesítése az idei év végén kezdődik.

Forrás: Opel

Az Opel a Corsa-e előnyeiként hangsúlyozza a mindennapi használhatóságot, amelyet a WLTP szerint 337 kilométeres hatótávolság, és az 50 kWh-s akkucsomag fél órás feltöltése (80%-ig) tesz lehetővé. Kiemeli továbbá az asszisztens rendszereket, amelyeket jellemzően magasabb szegmensekben kínálnak az autógyártók, valamint az IntelliLux LED mátrix fényszóró technológiát, mely az elektromos Corsával először került be Opel kisautóba.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.