HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Egy egész várost villanyautóra akar átállítani a Ford

Egy friss kutatás szerint a vidéki lakosság 82%-a nem szívesen váltana teljesen elektromos meghajtású járműre, melyben erősen közrejátszik az, hogy a kisvárosokban és falvakban élők alig több mint fele (55%) érzi úgy, hogy elegendő információval rendelkezik e technológiáról, miközben a nagyvárosok lakóinál ez az arány 85%. Ezek az eredmények inspirálták a Fordot arra, hogy egy izgalmas kihívás elé állítsa Fordwich polgárait: az autógyártó arra buzdítja Nagy-Britannia legkisebb városának lakóit, hogy álljanak át elektromos közlekedésre.

Ehhez a Ford a kisvárosban élő mind a 388 főt meghívta egy Mustang Mach-E tesztvezetésre, hogy magabiztosan dönthessenek a vásárlásról. Valószínűleg a háromnapos, múlt hét péntektől vasárnapig tartó Fordswitch rendezvény után nem érkezett be tömeges rendelési hullám a Fordhoz – meglepő is lenne, ha a kisvárosban mindenkinek éppen a minimum 255 musztáng erejével vágtázó több mint 40 ezer fontos Mach-E-re lenne szüksége –, de az mindenképpen előnyös, hogy település alacsony szinten informált lakossága számára lehetőség adódott megismerkedni az elektromobilitás előnyeivel. A tesztvezetések során megszerzett tudás és tapasztalat jól jön majd, amikor az ország – várhatóan 2030-ban – teljesen betiltja a hagyományos járművek értékesítését.

Mivel az elektromosra váltás egyik legnagyobb akadálya a töltőpontok hiánya, a Ford a British Gas-szel is összeállt, hogy töltési lehetőséget kínáljon Fordwich-ben azoknak, akik a vásárlás mellett döntenek. A töltőállomás a helyi gasztropub, a The Fordwich Arms mellet található, és már bekapcsolt állapotban várja a villanyautósokat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.