Ilyen autós konyha mellett nem szendvicsekkel vészelnéd át a táborozást

Habár Európában nincs különösképpen nagy hagyománya az autós vadkempingezésnek, a tengerentúlon közkedvelt időtöltésnek számít felpakolni egy kisteherautót sörrel, és minden egyéb földi jóval, és a családdal vagy barátokkal ellátogatni a vadonba, hátrahagyva a civilizációt. Az ilyen kalandvágyó vásárlók számára kínálja opcionális kempingkonyháját a Rivian, amellyel a szabadban is élvezet a főzés – az R1T megrendelőinek 7%-a már élt is ezzel a lehetőséggel, és hozzáadta a vásárlásához az 5000 dolláros kiegészítőt. RJ Scaringe vezérigazgató szerint azonban az eddig közzétett képek és videók ellenére még mindig rengeteg kérdés érkezik hozzájuk a minikonyháról, ezért most egy rövid videóban bemutatják a legfontosabb tudnivalókat.

A kempingkonyha elrendezése elképesztően ötletes, az egész úgy lett megtervezve, hogy beférjen a hátsó ülések mögött keresztben átfutó alagútba. A kihúzható konyha három fő modulból áll: van egy elektromos főzőlap, egy mosogatókagyló, és egy víztartály, ahonnan egy tömlőn keresztül érkezik a víz a mosogatáshoz. A konyhában van két fiók a titán edényeknek és eszközöknek, az összesen 30 darabos felszerelés része a kávédaráló és kávéfőző is. Minden modul kivehető, ami azért jó, mert így az alagút igény esetén másra is használható. Az igazgató hozzáteszi, hogy idővel újabb darabokkal fog bővülni a kiegészítők sora.

Az R1T első darabjai júliusban indulnak el a vásárlóikhoz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.