HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Két autó teljesen kiégett Balatonfüreden

Tűz ütött ki ma hajnalban Balatonfüreden egy szálloda mélygarázsában. A 100 férőhelyes parkoló majdnem tele volt, az autók közül kettő teljesen, két további pedig részben kiégett, de szinte mindegyik autó jelentős mértékben károsodott, kormozódtak a sűrű füstben. A tűz oltásába a balatonfüredi tűzoltók mellett a veszprémi és a balatonfűzfői tűzoltóság munkatársai is bekapcsolódtak. Biztonsági okokból kiürítették a mélygarázs szomszédságában lévő apartmanházakat is. Személyi sérülés szerencsére nem történt, az anyagi kár azonban jelentős.

 

A Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság Facebook oldalán közzétett fotók alapján a két teljesen kiégett jármű egy BMW, illetve egy Hyundai Ioniq, a felni alapján valószínűleg 38 kWh-s, tisztán elektromos változat. Frissítés: a további fotókról egyértelműen kiderült, hogy az autó nem tölthető, hibrid Ioniq volt. A fotókon nem látható töltőkábel az autó környezetében, így az autó feltételezhetően nem töltődött a tűz kitörésekor. Egyelőre nincs információnk arról, hogy melyik autóból indult ki a tűz, amennyiben újabb információt tudunk meg, frissítjük a cikkünket.

Fotók: Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.