Prologue néven érkezik a Honda és a GM közös gyermeke

A Prologue nevet viseli majd az a 100%-ban elektromos meghajtású sportterepjáró, amely a Honda márkajelzésével, ám a General Motors által fejlesztett Ultium elektromos padlólemezzel érkezik az Egyesült Államok autópiacára. A villanyautó megjelenése még odébb van, a japán márka 2024-re ígéri, de már az elkövetkezendő hónapokban elkezdi apránként publikálni róla az információkat.

A Honda jelenleg nem árul tisztán elektromos autót Amerikában – a Honda e nem kapható, a plug-in hibridként és hidrogénes üzemanyagcellás meghajtással is forgalmazott Clarity pedig már kivonult a kínálatból, így a tömeggyártásra szánt Prologue SUV-t valószínűleg nagy érdeklődéssel fogadják majd a fogyasztók. A modell neve („prológus”) egyébként arra utal, hogy az évtized második felében a vállalat egy egész modellsorozatot bevezet a kínálatba, ennek a hírnöke a Prologue. Igaz, a család többi tagja már nem a GM Ultium rendszerével, hanem a Honda e:Architecture platformján érkezik.

A SUV e prototípusból készülő villanyautóval Kínát célozza a Honda

A Prologue mellett egy másik ultiumos villanyautót is eredményez a japán-amerikai együttműködés: szintén 2024-ben érkezik egy Acura SUV, de konkrétumokat egyelőre erről sem árult el a vállalat. Észak-Amerikában 2040 lesz az a dátum, amikor a Honda már csak teljesen elektromos és üzemanyagcellás autókat fog értékesíteni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.