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
auto
2024. 03. 29. péntek

Villanyautós találkozó lesz Keszthelyen – 2021. 09. 25.

események

Szeptember bővelkedik villanyautós programokban, különösen a Balaton partján. Szeptember 18-án szombaton Balatonfüreden, szeptember 25-én szintén szombati napon pedig Keszthelyen találkoznak a villanyautósok. Ez a cikk utóbbihoz kínál egy kis kedvcsinálót.

Keszthelyen a villanyautósok baráti találkozóját már negyedik alkalommal szervezi meg Szabó András.

A találkozó a hagyományok szerint három helyszínen zajlik majd. A rendezvény délelőtt 10 órakor Balatonszentgyörgyön kezdődik, a Gulya-csárda parkolójában gyülekeznek azok a résztvevők, akik a közös Keszthelyre autózást sem szeretnék kihagyni, amely a résztvevők számának köszönhetően látványos felvonulást szokott jelenteni. Keszthelyen a Festetics kastély parkjában és a Balaton parton zajlanak majd a programok.

A reggeli helyszínen lesz a legtöbb idő arra, hogy személyesen megerősítse regisztrációját, aki az eseményre e-mailban korábban már regisztrált. Akinek Balatonszentgyörgyön ez nem sikerül, keresse személyesen Andrást a program ideje alatt! Előzetes regisztrációra a behajtási engedélyek miatt van szükség, ugyanis a Festetics kastély parkja és a Balaton part egyaránt behajtási engedély köteles terület.
A találkozót az előző években akkora érdeklődés övezte, hogy a Festetics-kastély parkját kinőttük, így ettől az évtől már csak korlátozott számú gépjármű hajthat be a kastélyba, amelyre külön regisztrálni kell. Akik bejutnak a kastély parkjába 13:30-ig maradhatnak bent, mivel utána további rendezvények lesznek, így legkésőbb ebben az időpontban ők is csatlakozhatnak a Balaton partján tartott programokhoz.

A partra természetesen már délelőtt érkezhetnek a kiállítók, kereskedők, illetve akik a kastélyba nem szeretnének bemenni, például mert már az előző években meglátogatták a kastélyt. Erre a helyszínre (előzetes jelzés szerint) több autókereskedő is elhozza a kereskedésében elérhető elektromos gépjárműveit, így olyan villanyautó újdonságok is megtekinthetők lesznek, amilyen típussal résztvevők idén még nem érkeznek. A márkakereskedések kitelepülése elsősorban azokat segíti, akik villanyautó vásárlásán törik a fejüket, és esetleg még nem döntöttek, mi lenne az ideális választás a családnak.

A Balaton parti helyszínen játszótér és óriáskerék valamint a part biztosít szórakozási lehetőséget a látogatók részére, ezen kívül a helyi Önkormányzat is tart pl. zenei és gyermek programokat, és a kitelepülő gasztronómiai szolgáltatóknak köszönhetően pedig éhes sem marad majd senki.

Tervezett program (további részletek a jövő heti cikkünkben):

  • 10:00-tól gyülekező a Gulya Csárdánál (8710 Balatonszentgyörgy, Külterület 1022/hrsz.).
  • 11:00-11:30 egyénileg átautózunk Keszthelyre a Festetics Kastélyba (kb. 12 km / 20 perc) – 8360 Keszthely, Kastély u. 1. (megközelítés Sopron u. felől).
  • 12:00-13:30 kötetlen beszélgetés a Festetics Kastély nyugati udvarában, valamint a Balaton parton
  • 13:30-tól a Kastély parkból az autókkal átparkolunk a Balaton partra, amelyhez szintén szükséges az előzetes regisztráció.

A szervezők munkáját minden villanyautós találkozó esetén megkönnyíti az előzetes regisztráció, ezúttal azonban nélkülözhetetlen is, mivel a kastély udvarára kizárólag a regisztrált autókat engedik be, és Balaton part is behajtási engedély köteles, ezért legkésőbb szeptember 22-ig jelezzétek a részvételi szándékotokat az ev.keszthely@gmail.com címen. A regisztrációs emailben adjátok meg a következőket:

  • név,
  • város (honnan érkezel),
  • rendszám,
  • márka, típus, évjárat
  • esetleg akkumulátor kapacitás, szín, valamint
  • elérhetőségek (telefonszám, e-mail cím),
  • létszám,
  • várható érkezési és távozási idő

Utóbbi adatok megadása nagyban segíti a szervezést, fontos tudni, hogy melyik helyszínen hány autóra lehet számítani.

Töltésre sajnos a Gulya Csárdánál, a Festetics kastélyban és a Balaton parton sem lesz lehetőség, így a szervezők mindenkit arra kérnek, hogy az előző évekhez hasonlóan a környéken található töltőket, a töltési etikettet betartva, valamint egymást segítve vegyék igénybe.

A helyszín környékén lévő töltési lehetőségek:

  • Sopron u. 2.  – AC 2x Type 2 22 kW (3×32 A) (Mobiliti)
  • Libás strand  – AC 2x Type 2 22 kW (3×32 A) (Mobiliti)
  • Pál u. 1. – AC 1× Type 2 11 kW (3×16 A) (E.ON)
  • Skála köz – DC 50kW + AC 22 kW (Mobiliti)
  • Piac tér – AC 1× Type 2 11 kW (3×16 A) (önkormányzat)
  • Parkolóház, Rákóczi u. – AC 1× Type 2 11 kW (3×16 A) (önkormányzat)
  • InterSpar, Tapolcai út (Mobiliti)
  • Panny Market (Polyfazer)

A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy a rendezvényre utazás során, valamint a rendezvényen egyaránt felelősségteljesen, a közúti közlekedési szabályait betartva, figyelmesen vegyenek részt a közúti forgalomban, hogy mindenki egy szép és élményekben gazdag nap után térhessen haza. Tudatos villanyautósként a rendezvény területein a környezetet óvva vigyázzunk a terület tisztaságára!
A koronavírus elleni védekezés érdekében nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy az egészségügyi rendelkezéseket, helyi előírásokat tartsák be.
A rendezvényen fénykép- és videofelvételek készülnek, így aki a nyilvános rendezvényen részt vesz, hozzájárul ahhoz, hogy a róla készült fényképfelvétel felhasználásra, közzétételre kerüljenek!
Keszthely város területén 2021.09.24-25-26. napokon a zöld rendszámos gépjárművek részére a parkolás díjmentes lesz (egyéb napokon csak a töltés alatt nem kell parkolójegyet váltani).

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.