Megérkezett a Tesla Model Y Budapestre

A vásárlói kiszállítások kezdete előtt megérkezett Magyarország első és egyetlen hivatalos Tesla-szalonjába a Model Y első bemutatópéldánya. A MOM Parkban található ideiglenes pop-up store látogatói a mai naptól személyesen is megtekinthetik a tisztán elektromos meghajtású SUV-t, amely idehaza 24.859.900 forintról indul.

A Tesla legfontosabb európai piacain már augusztusban megkezdődött a megrendelt darabok átadása, erre várhatóan Magyarországon is sor kerül szeptemberben. Jelenlegi információink szerint az 507 kilométeres hatótávú autó 77 kWh-s akkupakkal, LG-cellákkal kerül a magyar piacra. A Performance változatért 2,5 millióval többet kell majd fizetnünk, amiért cserébe nagyobb végsebességet, jobb gyorsulást, és valamivel alacsonyabb hatótávot kapunk. Mindkét változat kétmotoros, összkerékhajtású.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.