Megvettük a firenzei LEAF taxit!

Szemfüles olvasóink talán kiszúrták a minap a 220.000 kilométert futott, 12 pálcikás akkuval rendelkező olasz taxiról szóló cikkünk fejlécében a Bátraké a szerencse címkét. Ez bizony pont azt jelenti, amire utal: a villanyautosok.hu megvásárolta ezt az érdekes példányt. Úgy döntöttünk, hogy a költségek a vételártól kezdve az autó rendszámozásán át az esetlegesen szükséges javításokig mind nyilvánosak lesznek. Az alább képekről az autó árát, a kereskedő által felszámított díjakat, valamint a hazaszállítás költségét már meg is tudhatjátok.

Az autót egy aukción 6900 eurós villámáron vettük meg. Mire Magyarországra érkezik ez majdnem 1000 euróval növekszik, így 7890,10 euróért sikerült hozzájutni ehhez a kockázatmentesnek semmiképp sem nevezhető Nissanhoz. Az árfolyamot tekintve szerencsénk volt, a jelenlegi 350 HUF/EUR a közelmúlt változásait tekintve jónak mondható, így eddig 2.760.500 forintba került a LEAF, amit tovább növel majd a forgalomba helyezés költsége.

Azt már tudjuk az autónkról, hogy a színes matricákat nem a taxitársaság helyezte el rajta, hanem egy limitált kiadásról van szó. Az Enel Edition elnevezés a Nissan és Olaszország legnagyobb áramszolgáltatója, az Enel együttműködésére utal, melynek célja az elektromoblitás népszerűsítése volt. Az autónk az Acenta felszereltségen és a matricázáson felül napelemes hátsó légterelőt is kapott, amely a 12 V-os akku lemerülését igyekszik megelőzni, ha például hosszabb időre magára hagyjuk az autót. A csomag része az akkoriban nagynak számító 30 kWh-s akkumulátor, 8 év garanciával, a mobiltelefonos távvezérlő applikáció, a nagyfelbontású tolatókamera és a 6 kW-os fedélzeti töltő is. A legérdekesebb extrát sajnos már lekéstük. Az autóhoz eredetileg Mobilitás csomag is járt, amely a vásárlást követő első 3 évben 20 napos ingyenes, korlátlan futásteljesítményű autóbérlést jelentett, „Soha ne állj meg” mottóval. A különleges változat listaára 36.385 euró volt.

Az extaxi szállítását október elejére ígérik. Kövessétek legújabb cikksorozatunk és izguljatok velünk ti is, vajon dőlnek-e majd ki csontvázak a csomagtartóból?

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.