Pillangóajtókkal is kapható Európában a kínai XPeng P7

Hivatalosan is piacra lépett Európában a kínai XPeng Motors intelligens elektromos csúcsszedánja, a P7. A villanyautó elsőként a norvég autópiacon kapható kontinensünkön, ahol ez már a második tisztán elektromos autója a vállalatnak a G3 SUV után. A P7 oslói bemutatóján a norvégiai értékesítésért felelős igazgató elmondta, hogy az új modell bevezetését kibővített értékesítési- és szervizhálózat várja, jelenleg 17 kereskedés és 21 szervizközpont szolgálja az XPeng vásárlóit szerte Norvégiában. A skandináv ország lakói november közepétől vihetik el tesztvezetésre az autót.

A P7 norvég specifikációi kissé eltérnek a kínaitól, Európában például csak egyetlen akkukapacitással, 80 kWh-val kapható. Hátsókerekes konfigurációban, RWD Super Long Range név alatt az autó a WLTP szerint 530 kilométert tud megtenni egy töltéssel, az összkerékmeghajtású High-Performance típus WLTP hatótávja pedig 470 km. Vételáruk 447.820, illetve 507.820 norvég koronáról indul, amely 16,7, illetve 18,9 millió forintnak felel meg.

A P7-ből készült egy limitált kiadású, pillangóajtós változat is, amely az erősebb, 316 kW teljesítményű hajtásrendszert használja, és 599.900 koronáért, azaz mintegy 22,4 millió forintért lehet hazavinni. Az XPeng P7 Wing sportos megjelenésének nyomatékosításához különleges zöld és vörös színt is fejlesztett a vállalat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.