Több Mustang Mach-e fogyott Európában, mint Mondeo

Megállíthatatlan a hagyományos üzemű autók visszaszorulása Európában, írtuk ma reggeli cikkünkben a 2021-es harmadik negyedéves európai személyautó eladási adatokról, így aki követi a piacon, azok számára nem meglepő, hogy egyre több villanyautó fogy. Mégis felkapjuk a fejünket, amikor egy népszerű tömegmodell eladási számait gyáron belül megelőzi egy elektromos újdonság. Ez történt a Fordnál is, az európai vásárlók többet vettek Mustang Mach-e modellből, mint a jól ismert Mondeoból, amely már évek óta hibrid hajtással is elérhető, nem elsősorban a kihalófélben lévő dízellel kínálják.

2021. harmadik negyedévében összesen 15.602 Ford Mustang Mach-e talált gazdára, miközben csupán 10.427 Mondeot vittek haza az európai vásárlók. A képet némileg árnyalja, hogy a Mustang eladások harmada, 5117 példány a villanyautózás európai fellegvárát jelentő Norvégiában fogyott el, amely összességében nem tekinthető túlságosan nagy autópiacnak.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.