Kedvezményes töltést kínál a Mobiliti a Hyundai-tulajdonosoknak

A Hyundai Holding Hungary Kft. és az MVM Mobiliti Kft. közös, úgynevezett e-card programja révén exkluzív töltési ajánlat várja a Hyundai elektromos autóival közlekedőket a Mobiliti szolgáltatási körébe tartozó töltőberendezéseken. A felhasználók egy egyedi ügyfélkulcsot kapnak plasztikkártya formájában, amely a Mobiliti mobiltelefonos applikációjában aktiválható. Ezzel egyszerűen elindítható a töltési folyamat, és a kizárólag Hyundai-ügyfelek számára elérhető kedvezményes díjcsomaghoz is hozzáférhetnek a villanyautósok.

A szolgáltatásra regisztrált ügyfelek az alábbi díjszabás mellett vehetik igénybe a Mobiliti töltőoszlopait:

Forrás: Hyundai

A Hyundai és a Mobiliti együttműködése az IONITY töltőhálózatra is kiterjed, amelyen szintén kedvezményes töltés várja a villanyautósokat. Az exkluzív ajánlat keretein belül kétféle kedvezményes díjcsomag közül lehet választani (IONITY Utazó és IONITY Világjáró), ezek díjszabása az alábbi táblázatban látható:

Forrás: Hyundai

A Mobiliti regisztrált Hyundai-ügyfelei számára a prepaid kupon is az érvényesíthető kedvezménytípusok között szerepel, azaz megjelölt névértékű címletben előre feltöltött keretösszegből gazdálkodhatnak az autósok, mely a Mobiliti-, IONITY- és roamingtöltőkön egyaránt felhasználható.

A Mobiliti hazai hálózata jelenleg mintegy 1500 töltőpontot foglal magába, de roamingszerződéseken keresztül további 39 ország 312 töltőhálózatán lehet töltést indítani a kártyával. Az IONITY töltési díjai a fenti két díjcsomag esetén Magyarországon és külföldön megegyeznek. Idehaza jelenleg 4 helyszín 16 töltőoszlopán lehetséges ultramagas teljesítménnyel áramot vételezni az autóba, Európa-szerte pedig több mint 370 töltőállomás működik.

Az IONITY által kínált villámgyors töltést a Hyundai IONIQ 5 vásárlói élvezhetik ki leginkább, ezért az autógyártó minden, 2021-ben értékesített IONIQ 5 modellhez egyéves előfizetést biztosít az IONITY Világjáró díjcsomagra. A kártya aktiválásától számított 1 évig (365 napig) az IONIQ 5 tulajdonosai előfizetési díj nélkül érhetik el a szolgáltatást, és az IONITY ultragyors töltőin 110 Ft/kWh áron tölthetnek szerte Európában. Az 1 év lejártát követően is igénybe vehető a szolgáltatás, amennyiben díjfizetés ellenében a tulajdonos új szerződést köt a Hyundai márkakereskedői hálózatában.

Az IONIQ 5 az év egyik legjobban várt elektromos autója, ez az első olyan Hyundai, amelyet a cég munkatársai belülről kifelé haladva terveztek, köszönhetően az új, kifejezetten elektromos járművekhez fejlesztett elektromos, globális moduláris platformból adódó, innovatív, sík padlónak.

A szegmensben egyedülálló 800 voltos fedélzeti elektromos hálózat, a V2L töltési technológia, a Hyundai Pony stíluselemeit hordozó dizájn, és a modell számos más különleges tulajdonsága az európai újságírókat is lenyűgözte: a Hyundai IONIQ 5 a 2022. Év Német Autója verseny „új energia” kategóriájának győztese lett olyan modelleket maga mögé taszítva, mint a BMW iX, és a Mercedes-Benz EQS. Ezzel automatikusan bejutott a GCOTY döntőjébe, ahol a „kompakt”, „prémium”, „luxus” és „sport” kategóriák győzteseivel mérkőzik meg. A végső győztest 2021. november 25-én hirdetik ki.

Rövid piaci pályafutása ellenére nem ez az egyetlen díj a zsebében. A brit Auto Express júliusban az „Év Autójának” választotta, a 2022. évi Carbuyer Best Car versenyen pedig az „Év legjobb cégautója” és az „Év legjobb családi villanyautója” címeket is elnyerte. És hogy mennyire biztonságos az IONIQ 5? Arról az EuroNCAP mond véleményt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.