Újabb balhé Wolfsburgban: Kínából jöhet az ID.6 Európába

Újabb menet következik Herbert Diess és a VW szakszervezete között. Az érdekképviselet eddig sikeresen megakadályozta, hogy elöntsék a csoport kínai gyártású autói az európai piacot, azonban most ez változhat.

Dömpingre most sem kell készülni, de lehet kinyílt Pandora szelencéje.

Elkerülhetetlen?

A hagyományosan erős német szakszervezetek között is kiemelkedő helyen van a VW munkavállalói érdekképviselete. Ennek jórészt historikus okai vannak, de valószínűleg az is közrejátszik, hogy a vállalat majd 12%-a Szászország tartományi kormányának tulajdonában van. Mi sem szimbolizálja jobban erejüket, minthogy nemrég arról cikkezett a német sajtó, hogy kis híján megvétózták Diess 2025-ig tartó újbóli kinevezését.

A VW vezér végül maradt, de ennek ára részben az volt, hogy komoly fejlesztési terveket kellett bevállalnia a német gyáregységekre. Elbocsátásokról, természetesen, szó sem volt. Nemrég azonban már azt lebegtette meg Diess, hogy akár 30 ezer állást is le kell építeni a vállalat anyaországában. Egyelőre hivatalosan a chip és alkatrészhiánnyal magyarázzák, hogy a cég központjában, Wolfsburgban, idén annyira kevés autó készülhet, amire az 1950-es évek óta nem volt példa.

Volkswagen ID.6 CROZZ (FAW) és ID.6 X (SVW)

Most a német sajtó úgy értesült, ismét feszült a viszony Diess és a szakszervezet között, mert belsős információk szerint évente 15.000, összesen pedig akár 80.000 VW ID.6-ot importálhatnak Kínából. Ez, természetesen csepp a tengerben, de az érdekképviselet úgy véli, veszélyes precedenst teremthet. Hivatalosan a vállalat azt mondja a német sajtónak, hogy az ID.4 hét üléses nagy testvérével, amely egyelőre csak Kínában készül, a cég egy új piaci szegmensbe lépne be Európában. Nem hivatalosan viszont arról lehet szó, hogy a kínai gyártás költségével egyszerűen nem versenyképes a német lokáció.

Arról is írtunk már többször, hogy a Kínában két vegyesvállalatban, négy modellnév alatt (ID.4 X, ID4. CROZZ, ID.6 X, ID.6 CROZZ) gyártott elektromos autók piaci sikere messze elmaradt a várakozásoktól. A vállalat idén 80-100.000 autó eladását tervezet a Kínai villanyautó piacon, de a felénél sem tartanak. Így természetesen az is egy faktor lehet, hogy kihasználatlanul áll az olcsó kínai gyártóbázis.

Az ID.4 és 6 sorozat kínai eladásai messze elmaradnak az elvárt 100 ezer darabtól. Forrás: Gasgoo.com

A viszony állítólag odáig fajult az elmúlt héten, hogy Diess lemondta soron következő amerikai útját, mert az új szakszervezeti vezető, Daniela Cavallo felháborítónak tartott, hogy a vezérigazgató inkább külföldre utazik, minthogy ebben a szituációban eleget tegyen a meghívásnak a november 4-i szakszervezeti gyűlésre. A kérdés az, hogy az érdekképviselet támogatása nélkül lesz-e elég ereje Diessnek, hogy véghez vigye terveit. A legfrissebb információk szerint most ismét némi létszámleépítésről beszélt, és ezzel együtt novemberről decemberre tolták azt az értekezletet, amin a vállalat következő években esedékes gyártási terveit és helyszíneit beszélik majd át.

A kínai import tervek kiszivárgásával valószínűleg nem könnyítette meg a saját helyzetét.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.