Főoldal » elektromos autó » Elektromos változatot kap a Renault népszerű kisteherautója

Elektromos változatot kap a Renault népszerű kisteherautója

A Hannoverben megrendezett IAA Transportation 2022 kiállításon számos járműgyártó mutatott be új haszongépjárművet vagy más, a teherszállításhoz kötődő újdonságot, a résztvevők között pedig megtaláljuk a Renault-t is, amely arra használta fel az alkalmat, hogy a teljesen elektromos kisteherautókban való jártasságát prezentálja. A franciák standjánál jelen van az új Kangoo L2 E-Tech Electric, valamint a 90 kW teljesítményű és 285 km hatótávú Hippie Caviar Motel, de a legizgalmasabb jármű egy olyan modell, amelyet most először láthatunk: bemutatkozott a Trafic Van E-Tech Electric.

A Renault elmondása szerint a Trafic Van E-Tech Electric rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyek az 1980 óta gyártott és több mint 2,2 millió példányban eladott hagyományos hajtású testvérének sikerei mögött állnak. A világszerte több mint 50 országban értékesített Trafic rajta van a Top3 legnépszerűbb kisteherautó listáján Európában. Az elektromos verzió a 2014 óta forgalmazott harmadik generációra épült.

A villanyautót lehet 5,08 és 5,48 méteres hosszúságban, és 1,967, illetve 2,498 méteres magasságban választani, rakterének kapacitása 5,8 és 8,9 köbméter között alakul. Akár 1,1 tonna tömeggel is megbirkózik a jármű, valamint 750 kg vontatása sem okoz gondot a 90 kW-os villanymotornak. Akkumulátorból 52 kWh került bele, amely a WLTP szerint mintegy 240 kilométeres hatótávot ad az elektromos Traficnak. Egyfázison 7 kW-tal tölthető, de aki gyorsabb váltakozó áramú töltésre vágyik, kérheti 22 kW-os fedélzeti töltővel is az autót. Opcionálisan DC hálózatról is lehet áramot felvenni, ennek 50 kW az elméleti maximuma.

A Trafic E-Tech Electric a sandouville-i gyárban készül majd Franciaországban, de piaci bevezetésének pontos dátumát egyelőre nem tudni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.