Főoldal » elektromos autó » Megérkezett a Tesla Model Y is a Hertz flottájába

Megérkezett a Tesla Model Y is a Hertz flottájába

A Hertz autókölcsönző kínálatában a Tesla Model 3 után megjelent a tágasabb SUV testvér, azaz a Model Y is.

Tavaly ősszel robbant a hír, hogy a Hertz Teslákra cserélné félmilliós flottájának ötödrészét, azaz összesen 100.000 autót vásárolna az amerikai villanyautó-gyártótól. A Tesla részvényeinek árfolyama azonnal megugrott a bejelentésre reagálva, bár a Tesla igyekezett lehűteni a kedélyeket. Elmondták, hogy a Hertz is kénytelen beállni a hétköznapi vásárlók sorába, sem árengedményre, sem soronkívüliségre nem számíthat. Mivel a Teslák számát a gyártókapacitás korlátozza, nem fog több Tesla az utakra kerülni a Hertz-üzlet miatt.

Most a Model 3 után a Hertz weboldalán megjelent a Model Y is az autókölcsönző kínálatában. Arról nincs hír, hogy az új típus a korábban bejelentett százezres flottába tartozik, vagy azon felül vásároltak további elektromos modelleket.

A Hertz honlapján egy blog is található, amelyben hasznos információkat, tippeket adnak az elektromos autók használatáról, a töltési lehetőségekről, bemutatva a különböző töltési módokat és a publikus töltőhálózatot.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.