Főoldal » elektromos autó » Megmutatta magát a KIA új zászlóshajója

Megmutatta magát a KIA új zászlóshajója

Egyelőre még csak a sziluetteket, talán kicsit szemérmesen is, de megmutatta a KIA milyen lesz az EV9-es.

A KIA EV9 oldalnézeti képe – éjszaka, apró fejfénnyel (forrás: KIA)

Az alább látható teaser alapján a dél-koreai gyártó készen áll az EV9 szériaváltozatának bemutatására – és a jelek szerint a gyártósorokra kerülő, tisztán elektromos hajtásláncú SUV modell szinte alig változott a koncepcióhoz képest. A KIA zászlóshajójaként beharangozott EV9 azt ígéri, hogy az autógyártó eddigi legnagyobb és legmerészebb SUV-jaként érkezik majd.

 

 

A 2024-re az autókereskedésekbe is ígért EV9-ről néhány információ már korábban kiszivárgott. Például, hogy az alapmodell 354 km-es, a nagyobb akkupakkos változat 467 km-es hatótávval rendelkezik majd, és hogy a Kia EV6-hoz hasonlóan az új modell is a dél-koreai gyártó globális elektromos moduláris padlójára (E-GMP) épül.

A CarScoops infomrációi szerint az EV9 alapára 56 ezer dollártól (mai árfolyamon számolva kevéssel 20 millió forint alatti szintről) indulhat majd el, ezért a 200 lóerős (149 kW) alapmodellhez lehet majd hozzájutni. A gyári felszerelés árplafonja pedig a jelenlegi információk szerint 73 ezer dollár körül (ami aktuálisan 25,7 millió forint) alakul majd, amiért a KIA már a 400 lóerős (298 kW) EV9-est adja majd a vevőinek.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »