Főoldal » egyéb » Durva balesetet rögzített egy autó fedélzeti kamerája

Durva balesetet rögzített egy autó fedélzeti kamerája

Hollywoodi akciófilmekbe illő képsorokat rögzített egy Tesla fedélzeti kamerája egy amerikai autópályán.

Állítólag mindenki jól van.

Szállj, szállj, szállj fel magasra

Annop Kahatra osztotta meg Twitteren egy a Teslájával készített felvételt, amelyen egy Kia Soul járt pórul – hogy a koreai kocsi elektromos volt-e azt nem tudjuk, nem elég a videó felbontása, hogy kivegyük látunk-e rajta kipufogót.

A felvételen az látszik, hogy egy méretes kerekeken guruló pickup bal elsője egyszerűen leválik, a Kia pedig már nem tud kitérni, telibe kapja, és a levegőbe repül. A légi akrobatika magyarázata a leszakadó kerék forgásiránya, amely gyakorlatilag a levegőbe löki a hátulról érkező autóst – a Forma 1-ben szoktunk ilyen mutatványokat látni a hátulról történő ráfutásoknál, félresikerült előzéseknél.

A bejegyzés alatti kommentek szerint a helyi rendőrség azt találta, hogy a pickup utólag beszerelt módosításokat tartalmazott, amelyek megnövelik a kerék és a kerékagy közötti távolságot. A cél mindössze optikai, az amúgy is túlméretes kerék ugyanis így túlnyúlik a kerékjáraton, az autónak szélesebb, fenyegetőbb külsőt kölcsönözve. Ez önmagában lehet legális, vagy illegális, nem ismerjük miden amerikai állam közlekedési szabályait, és bár állítólag nagyobb terhelésnek teszi ki a tengelyt, nem feltétlenül kell, hogy balesethez vezessen – simán lehet, hogy csak a rögzítés volt rossz.

A jó hír az, hogy a Kia sofőrje saját lábán távozott, csak könnyebb sérüléséket szenvedett, és bár első, kormányzott kerékről van szó, a pickupos is biztonságosan meg tudott állni, majd hátrasietett és sűrű elnézéskérések közepette segített a másik sofőrnek.

Anoop azt állítja, Autopilotot használt vezetés közben, és azt a kitérő manővert amit a videón látunk nem ő, hanem az autó saját maga hajtotta végre – de ezt természetesen nem tudjuk leellenőrizni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.