Főoldal » zöld rendszám » Miskolcon is ingyenes a parkolás zöld rendszámmal

Miskolcon is ingyenes a parkolás zöld rendszámmal

Frissítés: 2022.08.01-től kizárólag tisztán elektromos járművek parkolhatnak ingyenesen Miskolcon, előzetes regisztrációval.

2017. január 1. óta ingyenesen lehet parkolni Miskolc fizető parkolási övezeteiben is zöld rendszámmal felszerelt környezetkímélő autókkal. A 2016. december 8-án meghozott önkormányzati rendelet (37/2016) 17. paragrafusa szerint mentesülnek a parkolási díj fizetése alól „az elektromos gépkocsik és a nulla emissziós gépkocsik, amelyek rendelkeznek a vonatkozó jogszabályokban meghatározott különleges – zöld alapszínű – környezetkímélést jelző rendszámmal”. Fontos tudni, hogy ahogy máshol is, a mentesség csak a közterületi parkolóhelyeken való várakozásra vonatkozik, a parkolóházakban és a mélygarázsokban ugyanúgy fizetni kell, mint minden más autónak. Az ingyenesség érvényes a Miskolchoz tartozó Miskolctapolcán is.

Miskolc csatlakozásával már 16 városban lehet ingyen parkolni elektromos autóval.

Nem csak az ELMŰ/ÉMÁSZ töltőjénél lehet ingyen parkolni Miskolcon, hanem az összes közterületi fizetős parkolóban.
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »