Elon Musk: Kelet-Európában terjeszkedik a Tesla

Már egy ideje nyomon követjük a Tesla lengyel és cseh leányvállalatainak születését és nemrég örömmel konstatáltuk, hogy a cég térképén megjelent a budapesti szerviz (és valószínűleg márkaképviselet) is. Na persze még csak egy szürke „coming soon” jelöléssel, de akkor is.

Nos legutóbb kaptam is a cikkért hideget-meleget, hogy na már micsoda click-bait írás, mindezt egy digitális térképen található szürke kis grafikára alapozva nem lehet kijelenteni! A legújabb bizonyíték, még, ha a Magyarország és Budapest szavakat nem is tartalmazza, talán már a laposföld-hívőket is meggyőzi, mivel közvetlenül Elon Musktól származik az idézet:

A lehető leggyorsabban dolgozunk a Tesla szervizközpontok és Superchargerek kelet-európai megnyitásán.

tweetelte Musk ma reggelre egy a lengyel és cseh szervizközpontok megnyitását üdvözlő CleanTechnica cikkre válaszul. Ja igen, merthogy a cikk jelezte: megnyílt már a prágai ás varsói szerviz is és az ő információik szerint a következő állomás Budapest – és csakugyan a Tesla honlapja szerint is nyitva van már a cseh és lengyel központ.

Mivel a Tesla értékesítése már teljes egészében az online felületre került és a meglévő bemutatótermekben is csak tanácsadás és tájékoztatás folyik, így nem kizárt, hogy hivatalos „szalon” nem is lesz, maximum a szervizből lehet elvinni autót próbaútra.

Valószínűleg a leglényegesebb amúgy is az állami támogatás kérdése, hiszen ez a magyar vásárlóknak másfél millió forintot jelent. Ennek megszerzéséhez valószínűleg elég, hogy hivatalos céggel, képviselettel legyen regisztrálva hazánkban a Tesla.

Addig is, külsős lízingcégeken keresztül már most is rendelhetőek az autók hazánkban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.