CATL biztosíthatja az akkukat a Toyota villanyautóihoz

A CATL nevű kínai akkumulátor gyártó, amely a közelmúltban egy európai gyár építéséről számolt be, valamint a Toyota, akik sok éves kivárás után végre elkezdték ígérgetni az autók elektromosítását, most egy széles körű együttműködést jelentett be. Ennek keretében megkezdték a tárgyalásokat az akkumulátorok beszállítása, új akkumulátor technológiák fejlesztése, termékminőség javítása, valamint akkumulátorok újrafelhasználása és újrahasznosítása kapcsán.

A Toyota CH-R elektromos változatát egyelőre csak a kínai piacon tervezik a közeljövőben bevezetni

A CATL a világ egyik vezető akkumulátor beszállítója versenyképes tapasztalatokkal rendelkezik elektromos járművek meghajtó akkumulátor-rendszereinek területén. Az elmúlt években az elektromos járművekre megjelenő növekvő vásárlói igények következtében a CATL számos autógyártó elismerését érdemelte ki Kínában és külföldön egyaránt. A Toyota a hibrid járművek fejlesztése, gyártása és értékesítése területén rendelkezik több évtizedes tapasztalatokkal, így az együttműködés mindkét vállalat számára kölcsönösen előnyökkel jár majd.

A CATL és a Toyota egyetértését fejezte arról, hogy a közeljövőben az autógyártók számára kritikus fontossággal bír a stabil akkumulátorellátás, valamint arról is, hogy a jelenlegi akkumulátortechnológia folyamatos és további fejlesztéseket igényel. Erre a célra a két vállalat közös rendszereket kíván létrehozni és közös fejlesztéseket tervez.

A széleskörű együttműködés keretein belül a CATL egyesíti az akkumulátorfejlesztési és beszállítói kapacitását a Toyota elektromos jármű- és akkumulátorfejlesztési technológiáival. Az együttműködéstől mindkét gyártó az ügyfelek számára vonzó elektromos járművek megjelenésére és ezek szélesebb körű elterjedésére számít.

EZT OLVASTAD MÁR?  Mit kapunk, ha keresztezünk egy motort és egy drónt? Repülő motort!

Elektromos autót használsz?