CATL biztosíthatja az akkukat a Toyota villanyautóihoz

A CATL nevű kínai akkumulátor gyártó, amely a közelmúltban egy európai gyár építéséről számolt be, valamint a Toyota, akik sok éves kivárás után végre elkezdték ígérgetni az autók elektromosítását, most egy széles körű együttműködést jelentett be. Ennek keretében megkezdték a tárgyalásokat az akkumulátorok beszállítása, új akkumulátor technológiák fejlesztése, termékminőség javítása, valamint akkumulátorok újrafelhasználása és újrahasznosítása kapcsán.

A Toyota CH-R elektromos változatát egyelőre csak a kínai piacon tervezik a közeljövőben bevezetni

A CATL a világ egyik vezető akkumulátor beszállítója versenyképes tapasztalatokkal rendelkezik elektromos járművek meghajtó akkumulátor-rendszereinek területén. Az elmúlt években az elektromos járművekre megjelenő növekvő vásárlói igények következtében a CATL számos autógyártó elismerését érdemelte ki Kínában és külföldön egyaránt. A Toyota a hibrid járművek fejlesztése, gyártása és értékesítése területén rendelkezik több évtizedes tapasztalatokkal, így az együttműködés mindkét vállalat számára kölcsönösen előnyökkel jár majd.

A CATL és a Toyota egyetértését fejezte arról, hogy a közeljövőben az autógyártók számára kritikus fontossággal bír a stabil akkumulátorellátás, valamint arról is, hogy a jelenlegi akkumulátortechnológia folyamatos és további fejlesztéseket igényel. Erre a célra a két vállalat közös rendszereket kíván létrehozni és közös fejlesztéseket tervez.

A széleskörű együttműködés keretein belül a CATL egyesíti az akkumulátorfejlesztési és beszállítói kapacitását a Toyota elektromos jármű- és akkumulátorfejlesztési technológiáival. Az együttműködéstől mindkét gyártó az ügyfelek számára vonzó elektromos járművek megjelenésére és ezek szélesebb körű elterjedésére számít.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.