Morgan Stanley: novemberben indulhat a Tesla gyártás Kínában

A Morgan Stanley elemzői szerdán azt nyilatkozták ügyfeleiknek, írja a Business Insider, hogy Shanghajban a Gigafactory 3 a vártnál hamarabb megkezdheti a termelést. Az elemző cég csapata kínai beszállítókat látogatott meg a napokban, és pozitív hírekkel tértek haza a vizitről. Véleményük szerint a tervezetnél előbb, már idén novemberben megkezdődhet a termelés a kínai gyárban. Ha sikerül az előrehozott indulás, akkor a Tesla 2019-ben elérheti az 500 000 autós termelést 2019 végére.

A kínai termelés beindulásától ahogy mindenki, a Morgen Stanley is azt várja, hogy az amerikai gyártású modellekhez képest olcsóbban értékesíthetik a Teslákat a kínai vásárlók számára, így a Tesla lehet a vezető elektromos luxusautó gyártó Kínában.

Az alábbi videóban a Gigafactory 3 aktuális, július közepi építési állapota látható drónfelvételeken.

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.