Angliában egy hét alatt elkelt 750 db MG ZS EV

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az MG immár kínai tulajdonú márkaként egy Kínában gyártott elektromos autóval kíván betörni az európai villanyautó piacra. A cég MG ZS EV néven el is készítette első villanyautóját, és nemrét az akkumulátorgyártásuk folyamatába is betekintést nyerhettünk. A Nagy Britanniában hagyományos meghajtással egyébként is kapható MG ZS elektromos változatára a gyártó egy bevezető akciót is meghirdetett, aminek keretében az MG megduplázza az állami támogatást, és további 3500 font árengedményt biztosít az első 1000 autóra. Így a közel 25 ezer fontos induló áron kínált autó akár 18 ezer fontért elhozható, ami mindössze 5 ezer fonttal magasabb a típus hagyományos meghajtással szerelt alapváltozatánál. Ráadásul ennek az akciónak a keretében az MG otthoni fali töltőt is ad az autóhoz, fizetve a telepítés költségeit is. Az akció sikeresnek tűnik, hiszen az első héten az autóra 750 foglalás érkezett.

Az MG ZS EV fontosabb jellemzői:

  • 262 km WLTP hatótáv
  • 44,5 kWh kapacitású folyadékhűtéses akkumulátor (CATL cellákból)
  • 9 másodperc 0-100 km/h gyorsulás
  • 105 kW (143 Le) és 353 Nm villanymotor
  • elsőkerék meghajtás
  • 6,5 órás 0-100% töltési idő 7 kW AC fedélzeti töltővel
  • 43 perces 0-80% DC villámtöltéssel

Az akció után az MG ZS EV Excite 24.995 fontért, az MG ZS EV Exclusive felszereltségű változat pedig 26.995 fontért lesz megrendelhető. A szigetországban egy 39 kWh-s akkumulátorral szerelt Hyundai Kona Electric ára 27.250 font.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.