Kanadában kiégett egy Kona Electric

Montrealban pénteken lángra kapott egy garázsban álló Hyundai Kona Electric típusú villanyautó. A garázsban hatalmas erejű robbanás történt, melynek hatására a garázsajtó az utca túloldaláig repült. Az eseményről több forrás beszámolt köztük a West Island Blog, a Radio Canada és a CBC.

Szerencsére személyi sérülés nem történt az esemény során, a tűzoltók sikeresen megfékezték a tüzet, mielőtt az a lakóházra is átterjedt volna, így csak a garázs égett ki teljesen, csupán két fala maradt a négyből. A ház lakói nem térhetnek vissza, amíg a vizsgálatok meg nem állapítják, hogy a ház teljesen biztonságos maradt a tűzesetet követően.

Kigyulladt és felrobbant a garázsban töltődő Hyundai Kona (forrás: www.westislandblog.com)

A helyszínű vizsgálatot követően a helyi tűzoltóság (SIM) szóvivője elmondta, hogy „Az autó teljesen elektromos. Az autó töltője csatlakoztatva volt, és nem volt más lehetséges tűz- vagy robbanás forrás a jármű közelében.” Azt is hozzátette, hogy a robbanást kiváltó ok a töltőcsatlakozó és/vagy az akkumulátor lehetett.

Az autó tulajdonosa, Piero Cosentino, azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az autó nem töltődött, nem is volt bedugva. Cosentino azt is elmondta, hogy a robbanás észlelésekor azonnal a ház elektromos főkapcsolójához rohant, hogy áramtalanítson.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.