Kanadában kiégett egy Kona Electric

Montrealban pénteken lángra kapott egy garázsban álló Hyundai Kona Electric típusú villanyautó. A garázsban hatalmas erejű robbanás történt, melynek hatására a garázsajtó az utca túloldaláig repült. Az eseményről több forrás beszámolt köztük a West Island Blog, a Radio Canada és a CBC.

Szerencsére személyi sérülés nem történt az esemény során, a tűzoltók sikeresen megfékezték a tüzet, mielőtt az a lakóházra is átterjedt volna, így csak a garázs égett ki teljesen, csupán két fala maradt a négyből. A ház lakói nem térhetnek vissza, amíg a vizsgálatok meg nem állapítják, hogy a ház teljesen biztonságos maradt a tűzesetet követően.

Kigyulladt és felrobbant a garázsban töltődő Hyundai Kona (forrás: www.westislandblog.com)

A helyszínű vizsgálatot követően a helyi tűzoltóság (SIM) szóvivője elmondta, hogy „Az autó teljesen elektromos. Az autó töltője csatlakoztatva volt, és nem volt más lehetséges tűz- vagy robbanás forrás a jármű közelében.” Azt is hozzátette, hogy a robbanást kiváltó ok a töltőcsatlakozó és/vagy az akkumulátor lehetett.

Az autó tulajdonosa, Piero Cosentino, azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az autó nem töltődött, nem is volt bedugva. Cosentino azt is elmondta, hogy a robbanás észlelésekor azonnal a ház elektromos főkapcsolójához rohant, hogy áramtalanítson.

EZT OLVASTAD MÁR?  A norvégok a kompközlekedést is elektromosítják

Elektromos autót használsz?