Villanyautók piaci részesedése 2019 első felében

A BMW már több alkalommal adott ki infógrafikákat a villanyautók piaci részesedéséről, a legfrissebb a napokban jelent meg, érdekes áttekinteni, hogyan látja a helyzetet egy tradicionális európai gyártó. Fontos megjegyezni, hogy bár egyes adatok a világ eladásait mutatják, olyan fontos gyártók, mint a PHEV piacot évek óta vezető BYD kimaradtak az összegzésből, vélhetően azért, mert Európában egyelőre nem forgalmaznak személyautókat.

Egyes gyártók piaci részesedése Németországban a BEV+PHEV értékesítéseket összegezve (forrás: BMW)

 

Egyes gyártók piaci részesedése Európában a BEV+PHEV értékesítéseket összegezve (forrás: BMW)

 

Egyes gyártók piaci részesedése a világ személyautó eladásaiból a BEV+PHEV értékesítéseket összegezve (forrás: BMW)

 

Egyes típusok piaci részesedése a világ személyautó eladásaiból (forrás: BMW)

 

Az elektromos autók piaci részesedése világszerte, egyes régiókban, kiemelt országokban (forrás: BMW)

 

A BMW elektromos és a BMW belső égésű motoros eladásainak megoszlása világszerte, egyes régiókban, kiemelt országokban (forrás: BMW)
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.