Megduplázza akkugyártó kapacitását Amerikában a BMW

A BMW sajtóközleménye szerint az amerikai spartanburgi gyár megduplázza a nagyfeszültségű akkumulátorok gyártási kapacitását. Az akkumulátorgyártó üzem jelenleg az új, negyedik generációs akkumulátorokat gyártja, melyeket az új BMW X5 és a hamarosan gyártásba kerülő BMW X3, szintén Spartanburgban gyártott konnektoros hibrid modellekbe építenek be.

A BMW-csoport jelenleg három telephelyen gyárt akkumulátorokat: a BMW németországi dingolfingi E-drive gyártási kompetenciaközpontjában, a spartanburgi gyárban az Egyesült Államokban, valamint a BMW Brilliance Automotive-nál (BBA). A BMW csoport thaiföldi partnerével a helyi autógyártást kiszolgáló akkumulátorokat is gyárt. A BMW csoport akkumulátorkutatási és kísérleti üzemei ​​Münchenben találhatók.

Akkumulátor összeszerelés a BMW spartanburgi üzemében (forrás: BMW)

„Körülbelül tízmillió dollárt fektettünk be az új akkumulátorgyárba és több mint 8000 négyzetméterre bővítettük az üzem területét. Ez azt jelenti, hogy a piaci kereslet kielégítéséhez kétszeresére tudjuk növelni az akkumulátor gyártási kapacitást.”- magyarázta Michael Nikolaides, a BMW csoport motor- és elektromos hajtómű divízió vezető alelnöke.

Az új összeszerelő sor a negyedik generációs akkumulátorok különböző típusainak előállítására alkalmas, így helyben gyártott akkumulátorokkal szolgálhatják ki az elektromos járművek növekvő skáláját. Az év végéig több mint 120 főre növelik a spartanburgi akkumulátorgyártásban dolgozók számát, akik először elvégzik az akkumulátorgyártáshoz szükséges technológiai know-how megszerzéséhez szükséges átfogó képzési programot.

„2015 óta gyártunk akkumulátorokat a spartanburgi telephelyen, hiszen a BMW csoport úttörője az elektromobilitásnak az Egyesült Államokban. Az elmúlt négy évben az üzem akkumulátor-összeszerelő csapat összesen több mint 45 000 akkumulátort gyártott.” – mondta Knudt Flor, a BMW Manufacturing Co., LLC elnök-vezérigazgatója.

2015 és 2018 között a BMW spartanburgi gyárban készült a BMW X5 xDrive40e, 2019 augusztusában megkezdődik az új BMW X5 xDrive45e gyártása, majd decemberben elindul a BMW X3 xDrive30e gyártása is.

Akkumulátor összeszerelés a BMW spartanburgi üzemében (forrás: BMW)

„A BMW X5 és a BMW X3 jelenleg az legnépszerűbb BMW modellek között vannak Amerikában. Arra számítunk, hogy a konnektoros hibrid változataik hasonlóan népszerűek lesznek ügyfeleink körében” – tette hozzá Flor.

Idén a BMW-csoport további tízmillió dollárt fektetett be a konnektoros hibrid modellek gyártásába, amihez 225 munkatárs kapott képzést elektromos járművek gyártásához.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.