Ausztriában a Model 3 a legnépszerűbb villanyautó

Az EV sales blog friss adatai szerint Ausztriában az év első felében 34%-kal nőtt a villanyautók népszerűsége 2018 azonos időszakához képest. Közel 6000 elektromos autót adtak el 2019 első hat hónapjában, melynek túlnyomó többsége tisztán elektromos volt, a konnektoros hibridek népszerűsége meglepően alacsony.

Elektromos autó eladások Ausztriában 2019 első felében (forrás: ev-sales.blogspot.com)

A legnépszerűbb elektromos autó a Tesla Model 3 lett 1454 autóval, a kisteslát a BMW i3 (571) és a Renault Zoe (506) követi a villanyautók eladási listáján, és a Volkswagen e-Golf (447) is alig maradt el a félezres eladástól. A világszere népszerű Mitsubishi Outlander PHEV idei 141 példányos eladása csak a 12. helyre volt elég a konnektoros autók listáján.

Ami igazán meglepő, hogy a Tesla 1454 példányos eladása nem csak a villanyautók között nagyon magas érték, a közepes méretű hagyományos autók listáján is a második helyen végzett, méretkategóriájában egyedül a Volkswagen Passat tudta megelőzni 1584 eladással.

Közepes méretű autók eladásai Ausztriában 2019 első felében (forrás: ev-sales.blogspot.com)

A Model 3 nem csak Ausztriában ennyire népszerű, az Electrek cikke szerint az Egyesült Államokban az eladásai már megelőzték hagyományos üzemű versenytársakat.

Tesla Model 3 eladások Amerikában (forrás: Electrek)

 

 

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.