Újabb változás a román villámtöltőknél

Romániában nincs sok villámtöltő, azonban ezeket nem mind a fővárosba helyezték, hanem egymástól 100-200 km-re lévő nagyobb városokba, elsősorban két cég, a Renovatio és a Kaufland együttműködésének köszönhetően, így az ország alacsony töltőszám mellett is már évek óta viszonylag jól átjárható.

A Renovatio hálózata nem tartalmaz túlságosan sok töltőhelyet, mégis átjárhatóvá tette Romániát (forrás: e-charge.ro)

Bár a Kaufland töltőit is a Renovatio üzemelteti, a Kaufland a töltési díjat átvállalja, így a vásárlók egyelőre ingyen tölthetnek. Eleinte ehhez külön RFID kártyát kellett használni a Renovatio saját töltőihez és a Kaufland parkolókban lévő töltőkhöz, majd a közelmúltban bevezették a mobiltelefonos alkalmazást, amivel már csak városonként és regisztrációnként napi egy Kaufland töltés volt ingyenes, amihez kuponokat kell felvinni az alkalmazásba. A rendszer részletes leírása megtalálható korábbi cikkünkben.

A Renovatio mai hírlevele szerint a rendszer tovább bonyolódik: 2019 július 22-én az alkalmazásban megjelent egy ún. virtuális pénztárca, és július 29-től csak akkor indítható töltés, beleértve a kuponnal fizetett, azaz ingyenes töltéseket is, ha legalább 100 RON fel van töltve a virtuális pénztárcánkba. A virtuális pénztárca bankkártyával tölthető fel.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elkészült Szlovákia második villámtöltő hálózata

Elektromos autót használsz?