HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Belső képek a kínai Gigafactory 3 gyárból

Az Electrek belső fotókat közölt a shanghaji Gigafactory 3 gyárból, ahol hamarosan indulhat a próbagyártás. A képek sajnos elég rossz minőségűek, mert a részvényeseknek kiküldött pdf tájékoztatóból származnak, azonban mindenképp fontos előrelépés ez, hiszen bizonyítja, hogy tényleg közel van már a gyártás beindítása.

A Gigafactory 3 rekord gyorsasággal készült el, év elején még csak sártenger volt a gyár helyén, ahol év végére valószínűleg már komoly termelés folyik majd. Az alábbi videón a gyár külső fejlődését követhetjük figyelemmel. A gyár építése az Amerika-Kína közötti kereskedelmi háború miatt is kiemelt fontosságú a Tesla számára, hiszen helyi gyártással kedvezőbb áron, mégis magasabb profittal értékesítheti a népszerű modelleket az elektromos autókra különösen kiéhezett kínai piacon.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.