Első fotókon a Ford Mustang ihletésű villanyterepjárója

Jókor voltak jó helyen a szemfüles lesifotósok, és sikerült lefényképezniük tesztelés közben a Ford jövőre piacra kerülő teljesen elektromos terepjáróját mindössze álcamatricát viselve, amit a vállalat elmondása szerint a Mustang jellegzetes dizájnja ihletett. Ezek az eddigi legbeszédesebb képeink a járműről, hiszen az amerikaiak nagyon vigyáztak, hogy ne mutassanak túl sokat a november 17-re időzített hivatalos bemutató előtt. Amit a kémfotókból levonhatunk tanulság, az az, hogy a Ford valóban felhasználta világhírű izomautóinak stíluselemeit: a hármas tagolású hátsó lámpákat, a vékonyított, szigorú első fényszórókat, az első lökhárító formáját (mely egészen szokatlan látványt nyújt így telítettként a hűtőrács helyett), valamint a meredeken lehajló tetővonalat. A viszonylag alacsonyra állított és áramvonalas test láttán azt is kijelenthetjük, hogy a villanyautó inkább tartozik a crossoverek szegmensébe, semmint az SUV-k közé, így minden bizonnyal azonos kategóriában indul, mint a Tesla Model Y. Ennél több következtetést egyelőre nem érdemes levonni, de nagy rá az esély, hogy egy kellőképpen szemrevaló villanyautó áll a kamerák elé jövő vasárnap.

Forrás: InsideEVs
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.