Rendelhető Magyarországról a Škoda CITIGOe iV

Végre Magyarországon is megjelent a Škoda honlapján a Škoda CITIGOe iV a konfigurátorban, így megtudhattuk az autó magyar árát is. Az alapár 6 549 349 Ft , amelyből még nincs levonva az állami támogatás összege, amely ez esetben kevesebb, mint másfél millió forint, hiszen 7 142 858 Ft alatti árak esetén csak 21% kedvezmény jár, így a kis Škoda 5 174 018 forinttól vásárolható meg.

A fénykép még nem, de az ár már felkerült a konfigurátorba

A Citigoe iV a Volkswagen e-Up! technológiáját használja. A két autó között csupán minimális különbségek vannak, mint például a műszerfal mintázata, vagy az üléshuzatok, de ezektől eltekintve könnyen azt hihetnénk, hogy az e-Up!-ban ülünk. Az akku kapacitása 36,8 kWh, amiből 32,3 kWh a kihasználható. Ez egy 260 kilométeres útra elegendő egy feltöltéssel. DC hálózaton maximálisan 40 kW-tal tölthető CCS csatlakozón.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.