Villanyrobogót épít a SEAT

Az elektromos robogók piacára is megpróbál betörni a SEAT, miután a spanyol autógyártó szerint az egyre csak gyarapodó városok környezeti és társadalmi problémáira nem feltétlenül a villanyautók, sokkal inkább a mikromobilitási eszközök fognak megoldást kínálni. A Volkswagen Csoporthoz tartozó vállalat hazájában, különösképpen Barcelonában európai viszonylatban is kiemelkedő a kétkerekű járművek (rollerek, kerékpárok, motorkerékpárok, robogók) népszerűsége, nem véletlenül lesz a katalán főváros a SEAT eScooter koncepció bemutatkozásának helyszíne. A tisztán villanyos robogóról egyelőre annyit árult el a gyártó, hogy a barcelonai központú Silence elektromosmotor-gyártóval közösen fejleszti, és egy 125 köbcentis benzinmotoréval vetekszik a teljesítménye. Az eScooter mind magánvásárlásra, mind megosztó szolgáltatások számára elérhető lesz. A kismotorról november 19-én hullik le a lepel a Smart City Expo World Congress rendezvényen, az értékesítése pedig 2020-ban kezdődik.

A SEAT városi közlekedés forradalmasítását célzó stratégiájában az eScooter mellett helyet kap még az eXS KickScooter elektromos roller, valamint a Renault Twizyre hasonlító Minimó miniautó is, melynek a dizájnja rögtön felismerhető a villanyrobogón. Aki valami nagyobbra vágyik a SEAT emblémája alatt, annak vagy a Mii Electric lesz a jó választás, vagy ha ez sem elég, akkor érdemes várni a Volkswagen ID. 3 testvérére, az el-Bornra.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.