Nincs alkatrészhiány a Tesla kínai gyárában

Tegnap körbejárta az elektromobilitással foglalkozó sajtót, hogy május 1 és 9 között állnak a gyártósorok a Tesla Giga Shanghai nevű kínai üzemében. Mivel a Fremontban lévő üzem még a koronavírus vészhelyzet miatt nem termel, így a világon sehol nem készülnek épp Tesla modellek az egyre növekvő kereslet ellenére.

A hivatalos információk szerint a leállás oka tervezett karbantartás, amit szándékosan ütemeztek a Kínában 5 napos munkaszünetet jelentő munka ünnepére. Felröppentek azonban olyan hírek is, hogy alkatrészhiány lépett fel, azaz azért hosszabbították meg a leállást, mert nem tudnak gyártani.

Az Insideevs.com nevű oldal kínai Tesla információira hivatkozva cáfolja, hogy alkatrészhiány lenne.  A Tesmanian érdeklődésére a Tesla Kína elmondta, hogy a Giga Shaghaiban a normál ütemezés szerint folyik a gyártás és a karbantartási munka. A Model 3 gyártása valóban nem kezdődött meg május 6-tól az öt napos munkaszünetet követően, azonban ennek oka a gyártósor beállítási és karbantartási munkálatai, nem pedig alkatrész hiány.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.