Videós teszten a Škoda ENYAQ

A Škoda ENYAQ  iránt hatalmas az érdeklődés, nagyon sokan remélik, hogy egy tágas, nagy hatótávú autó lesz, kedvező áron, hiszen a Škoda a Volkswagen csoport olcsó márkája. A nagy érdeklődést mi is tapasztaljuk, mivel rengetegen voltatok kíváncsiak a kissé még álcázott autóról készült  lesifotókat közlő cikkünkre is.

A napokban Csehországban néhány újabb fotó készült a tágas elektromos autóról. Az auto.cz oldalon közölt képeken már a véglegesnek tűnő autó látható.

A svéd alltomelbil.se oldalról arról is kaptunk némi információt, hogy milyen felszereltségi szintekkel és akku mérettel lesz megrendelhető az autó, legalábbis Svédországban. Az ottani belépő modell neve Škoda Enyaq iV 60. Ez a változat hátsókerék-meghajtású, 180 lóerős villanymotorral, 380 km WLTP szerinti hatótávval,  62 kWh-s akkumulátorral. A 205 lóerős, legnagyobb hatótávú modell WLTP szerint 500 km-re tud energiát vinni magával, a neve pedig a 82 kWh-s akku alapján iV 80 lesz.

Az autó négykerék-meghajtással is megrendelhető lesz, iV 80X néven. Ez a változat egy második villanymotort is kap, így a rendszerteljesítmény 265 Le.  Készül egy sportosabb felszereltség is, vRS néven, 306 lóerővel, 6,2 másodperces 0-100 km/h sprinttel.

A hírek szerint az elektromos Škoda SUV vonóhorgot is kaphat majd és a legerősebb modellnél 1 200 kg tömegű utánfutót vontathat majd.

Végre megjelent az első teszt videó is a Škoda ENYAQ  modellről. A felvételhez használt autó ugyan még alaposan el van látva álcafóliával, viszont megismerhetjük a tesztelő első, személyes benyomásait az autóról.

A videóból megtudhatjuk, hogy egyéb piacokon egy harmadik akku mérettel is megvásárolható lesz az autó: Škoda Enyaq iV 50 néven 55 kWh kapacitású akkuval, 347 km WLTP hatótávval rendelkezik majd a belépő modell. A töltési teljesítményről megtudhattuk, hogy az autó 11 kW AC és maximum 125 kW DC töltésre lesz majd képes. Nagycsaládosoknak fontos részlet, hogy az autó 7 üléses változatban is piacra kerül majd.

Összefoglalva, kétféle meghajtással (1 vagy 2 motoros, hátsó kerék vagy összkerék hajtással), háromféle akku mérettel (55, 62 és 82 kWh), ötféle teljesítménnyel kapható  majd a cseh elektromos remek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.