HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Váratlanul leállt a Tesla gyártás Kínában

Kínában a május öt napos tervezett munkaszünettel indult, ugyanis ott a munka ünnepe nem csak egyetlen napot jelent. A termelés a Tesla Giga Shanghai gyárában is május 6-tól indult volna újra, azonban a Bloomberg információi szerint arról értesítették az alkalmazottakat, hogy május 9-ig nem kell bemenniük dolgozni.

A hivatalos információk szerint május első napjaiban karbantartási munkákat végeztek és ezek húzódhattak el, amit az is alátámaszt, hogy a karbantartásért felelős alkalmazottak a hónap első napjaiban is dolgoztak. A helyi sajtó azonban arról számolt be, hogy alkatrész hiány következhetett be, ezért nem tudták az eredetileg tervezett időpontban újraindítani a gyártást.

Bármi is legyen az indok, jelenleg a Tesla egyik gyárában sem készülnek autók, amely jelentős bevételkiesést jelent az amerikai gyártó számára. Megrendelésből pedig nincs hiány, ugyanis az új kínai állami támogatáshoz alkalmazkodva a napokban csökkentették a Kínában gyártott Model 3 árát. A csökkentés bejelentését követően jelentősen növekedtek a megrendelések is, a napi 500 autós gyártási kapacitás mellé napi 1000 megrendelés érkezik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.