Új roaming egyezmény segíti a villlanyautó-töltést

Majdnem triplájára nőtt az Enel X töltőhálózata egy új roaming egyezménynek köszönhetően, melyet a holland Allegoval, valamint a német Bosch és Innogy töltőüzemeltető vállalatokkal kötött. Az Enel JuicePass felhasználói így a korábbi körülbelül 10.500 töltőpont helyett immár közel 30.000 csatlakozóhoz férhetnek hozzá új szerződés megkötése nélkül. A Hubject elektromobilitási platformon keresztül elérhető új töltőpontok Belgiumban, Németországban, Luxemburgban, illetve Hollandiában találhatók, a JuicePass applikáció így már ezekben az országokban is mutatja a töltők helyszínét, teljesítményét, csatlakozójának típusát, valós idejű elérhetőségét, valamint a díjszabását.

Az eRoaminghoz csatlakozó új töltők többsége az Allego üzemeltetésében áll, melynek több mint 15 000 nyilvános töltőpontját találhatják meg a villanyautósok a nyugat-európai országokban a Hubject szolgáltatásán keresztül. Ezek között villámtöltőkre is szép számmal bukkanhatunk, hiszen legalább ezer töltőponton 50 és 175 kW közötti teljesítményt lehet elérni – ha az autó is képes rá –, 200 csatlakozón pedig akár 175-350 kW-tal is fogadhat elektromosságot az akkumulátor. Az Innogy nagyjából 4000 töltőponttal szállt be az együttműködésbe, ebből 300 darab 50 és 175 kW közötti villámtöltő, a maradék 500 töltőpontot pedig a Bosch németországi hálózata jelenti.

Forrás: Enel X

Az Enel X 10.500 töltőponttal vesz részt a roamingban, melyek a saját olaszországi, spanyolországi, és romániai töltőpontjai, továbbá az Európa-szerte kötött együttműködéseiből származnak, aminek köszönhetően az olasz cég a kontinens 18 országában biztosít töltési lehetőséget. Az Enel X-nek világszerte jelenleg körülbelül 100.000 nyilvános és magán töltőpontja van, ezt hasonló együttműködések segítségével 2022-re 736.000-re tervezi növelni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.