Nem elég kelendő a Tesla Model Y?

Közismert, hogy a Tesla nem költ klasszikus hirdetésekre. Helyette igyekeznek folyamatosan fenntartani az érdeklődést a márka iránt, valamint kihasználni a korábbi Tesla vásárlók által keltett jó hírt. Ebben segít a Tesla ajánlási programja, amely az elmúlt években többféle ösztönzőrendszerrel is futott már. Jelenleg az ajánló és az új vásárló is kap 1000 – 1000 mérföldre elegendő ingyenes Supercharger töltési lehetőséget. Akit bővebben érdekel a program olvassa el alábbi cikkünket.

Eddig csak a Tesla Model S, X és 3 típusokra vonatkozott ez a lehetőség, most viszont a Tesla Model Y is bekerült a Tesla ajánlási programjába, szúrta ki az Electrek. Az oldal korábban arról is beszámolt, hogy a Model Y kiszállítási ideje rövidebb lett az Egyesült Államokban. A korábbi 8-12 hét helyett az új megrendelőknek csupán 4-8 hetet kell várnia, hogy megkapják az autót. Fred Lambert, az Electrek szerkesztője ebből arra a következtetésre jutott, hogy jelentősen lecsökkent a kereslet az autóra, amit talán a koronavírus helyzet indokolhat. Ugyanakkor az is igaz, hogy ha tényleg csökkent volna a hazai kereslet, akkor elkezdhették volna a legdrágább verziók európai és ázsiai szállítását is, hogy tették ezt anno a Model 3 esetén.

Kínában rohamtempóban épül már a Model Y gyáregység, így ott akár már az év végén megkezdődhet a helyi gyártás. Természetesen Európában is sokan várják már a Model Y megjelenését, erre azonban a korábbi hírek szerint a Giga Berlin beindulásáig várnunk kell. Németországban is gyorsan halad az építkezés, de a helyi sajátosságok miatt a kínai tempó elképzelhetetlen. Persze a Teslánál bármikor változhatnak az eredeti tervek, ha van alapja az Electrek spekulációjának és csökkent a kereslet az Egyesült Államokban, talán még az is előfordulhat, hogy előbbre hozzák az európai piaci bevezetést?

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.