Főoldal » zöld rendszám » Ráckeve egy részén is ingyenes a parkolás

Ráckeve egy részén is ingyenes a parkolás

A ráckevei képviselő-testület július 17-i döntése értelmében 2020. július 18-tól Ráckevén a 2. számú zónában ingyenessé vált a parkolás a zöld rendszámos járművek számára (Ráckeve Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 25/2018.(XI.28) önkormányzati rendelete a fizető parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről a 23/2020.(VII.17.) módosító rendelettel egységes szerkezetben):

7.§4 Nem kell parkolási díjat fizetni:

g) kizárólag a 2. számú parkolási zónában a zöld alapszínű különleges rendszámtáblával rendelkező, környezetkímélő gépkocsinak.

A 2. zóna az alábbi területekből áll (ahol más autókkal 180 Ft/óra mértékű díj fizetendő):

  • József Attila utcai parkoló
  • Ady Endre utcai I. parkoló (régi városháza mögött)
  • Ady Endre utcai II. parkoló Skarica Máté Városi Könyvtár mögött)
  • Ady Endre u. mentén lévő parkolók a Gábor Áron utcától a Móricz Zsigmond utcáig
  • Városház utcai parkoló
  • Szent János tér

A Vadkacsa Szabadstrand melletti Dömsödi úti parkoló minden autós számára ingyenes.

Fontos, hogy az ingyenesség csak a 2. zónára érvényes! Az 1. zónában (Szent István téren lévő parkolók, Kossut L. u. mentén lévő parkolók, a Szent István tértől az Árpád hídig és a Galenus gyógyszertár előtti parkoló, a Móricz Zsigmond utca mentén lévő parkolók a Szerb köztől a Bajcsy Zs. útig) és a 4. zónában (Ady Endre utca és a József Attila utca kereszteződésében lévő parkoló) a zöld rendszámos autókra is parkolási díjat kell fizetni.

Zöld rendszámmal ingyenes parkolást biztosító települések listája

Készítette: Kaboldy a(z) magyar Wikipédia projektből – Áthozta rlevente a hu.wikipedia projektből a Commonsba., CC BY-SA 2.5 hu, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28268047
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.