Együtt hozza lendületbe a villanyautózást a SEAT, az Iberdrola és a VW Spanyolországban

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az elektromos(ított) járművek nyilvános töltőhálózatának fejlesztése és a megújuló energiaforrások felhasználásának elősegítése érdekében Spanyolországban az Iberdrola, a SEAT és a Volkswagen Csoport spanyol disztribúciója. A megállapodás részeként a tisztán elektromos és konnektoros hibrid járművek navigációs rendszerébe integrálják az Iberdrola töltőinfrastruktúráját. Közös innovációs projekteket indítanak a zöld energia felhasználásra nem csak ez elektromos autó töltés területén, de az autógyárakban és márkakereskedésekben egyaránt, ezzel a teljes ellátási lánc CO2 kibocsátását szeretnék csökkenteni.

Dr. Herbert Diess, Volkswagen igazgató és SEAT igazgatótanácsi tag, és Ignacio Galán, az Iberdrola elnöke (fotó: SEAT)

Az Iberdrola fenntartható mobilitási terve az elkövetkező 5 évre 150 000 elektromos autó töltőpont telepítését tartalmazza, beleértve az otthoni töltést is, de támogatva az üzletek parkolójában, fontosabb útvonalak mentén, valamint autópályákon elhelyezett ultragyors töltőpontok kialakítását. A projektben 350 kW, 150 kW és 50 kW DC villámtöltőket egyaránt telepítenek majd.

A SEAT Martorell telephelyén már jelenleg is ki van építve 140 elektromos autó töltőpont. A SEAT elektromobilitási stratégiája a járművek teljes sorozatának elektromosítására koncentrál, amivel előre mozdíthatják a megújuló energia felhasználását is. A SEAT és a CUPRA öt új elektromos és hibrid modellt dob piacra hamarosan a SEAT Mii elektromos verziója mellett.

A Volkswagen Csoport a jelenlegi elektromos járművek mellett a következő 18 hónapban összesen nyolc tisztán elektromos modellt és négy plug-in hibridet tervez bevezetni a spanyol piacon.

Az együttműködési megállapodás aláírásával a SEAT, az Iberdrola és a Volkswagen Group España Distribución megerősítette elkötelezettségét a közlekedés elektromosra átállítása iránt és közösen támogatják majd az elektromos, fenntartható mobilitás elterjedését Spanyolországban. A szövetséget az Iberdrola elnök, Ignacio Galán és a Volkswagen Csoport vezérigazgatója, valamint a SEAT igazgatótanácsának elnöke, Dr. Herbert Diess találkozón hagyták jóvá.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.