A legcukibb gyorsulási verseny: Microlino vs. Microlino

Aki autós gyorsulási versenyekről nézne izgalmas videókat, az bizonyára nem éppen a 15 lóerős Microlinóra keres rá a YouTube-on, pedig kár lenne kihagyni azt a látványt, ahogy két apró buborékautó igyekszik egymást lehagyni a pályán. Az eredetileg a BMW Isetta alapján tervezett elektromos csöppségről készült rövid felvételen persze nem lesz részünk őrült sebességben, vagy a hatalmas azonnali nyomatéktól két kerékre álló izomautókban, azt viszont jobban megérthetjük, hogy mi az eredménye a járműbe szánt hajtáslánc fejlesztésének.

A Microlino jelenleg a második generációját éli, úgy, hogy az elsőnek az értékesítését átugrotta a Micro Mobility Systems. Habár rengeteg városlakó várja már hosszú évek óta az egyik legcukibb villanyautónak tartott négykerekű érkezését, a fejlesztők nem voltak elégedettek a legelső változattal, és mind dizájnban, mind szerkezetileg, mind meghajtásban módosítottak a miniautón. Ez utóbbi látványosan megdobja a jármű gyorsulását, az erősebb és hatékonyabb villanymotor az oka annak, hogy a Microlino 2.0 ilyen könnyedén lehagyja az 1.0 verziót.

A svájci reptérre nemcsak gyorsulni vitték ki a prototípusokat a fejlesztők, hanem egy kis kanyargós pályát is kialakítottak, amit a 2.0 35 másodperc alatt teljesített, 6-8 másodperccel gyorsabban, mint elődje. A Microlino kiszállítása a jelenlegi tervek szerint idén szeptemberben kezdődik, ára 12.000 euró környékén alakul majd.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.