Villanyautó gyártásba fektet a Toyota Amerikában

A Toyota bejelentette, hogy az Egyesült Államokban, az indianai Princetonban lévő gyáregységében megkezdik két új elektromosított jármű gyártásának előkészítését. A gyáregységben ehhez 803 millió dollár értékű beruházást eszközölnek, valamint a jelenlegi 7000 mellé további 1400 új munkahelyet is teremtenek. Az 1999-től működő üzemben jelenleg évente 420.000 jármű készül. Itt gyártják a Sienna MPV, valamint a Sequoia és a Highlander hibrid modelleket.

A Toyota Princeton gyáregysége az Amerikai Egyesült Államokban, Indiana államban

A közlemény szerint a két új modell egyike Toyota, a másik Lexus márkanéven kerül majd piacra. További részleteket egyelőre nem közöltek az új, elektromosított modellekről, de egy februári sajtóközlemény szerint a japán gyártó idén három új elektromosított modellel jelenik meg az amerikai piacon, melyek közül kettő tisztán elektromos, egy pedig tölthető hibrid lesz.

Az ugyanakkor nem valószínű, hogy a Princetonban gyártani tervezett modellek és az idén piacra kerülő modellek azonosak lennének. A most bejelentett beruházás aligha készül el olyan rövid idő alatt, hogy már ebben az évben Princetonban gyártott tisztán elektromos Toyotát vásárolhassanak az amerikai fogyasztók.

EZT OLVASTAD MÁR?  Minden új Maseratiból lesz elektromos

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.