Két tisztán elektromos Genesis is érkezik idén

Amikor a Hyundai csoportról beszélünk, nem csak a Hyundai és a Kia modelljeire, de a Genesis-re is egyre inkább oda kell figyelnünk. A koreai gyártó a tisztán elektromos e-GMP platform kifejlesztésének köszönhetően sorra jelenti be az újabb tisztán elektromos modellek piacra dobását. A Hyundai Ioniq 5 bemutatójára már csak egy hetet kell várni, néhány hónap múlva számíthatunk a jelenlegi információk szerint Kia EV5 néven érkező testvérmodell érkezésére, a koreai sajtó értesülései szerint pedig még idén megkezdődhet az e-GMP platformon két Genesis tisztán elektromos SUV modell, a GV60e és a GV70e sorozatgyártása is.

Genesis GV60e

Az Ioniq 5 prémium változatának megfelelő Genesis GV60e gyártása a hírek szerint 2021 augusztusában indul majd, és a nagyobb, GV70e modell sorozatgyártása is megkezdődhet még idén decemberben.

Az autókról hivatalos fotókat egyelőre még nem láthatunk, de sorra érkeznek a világ minden táján elcsípett lesifotók az álcázott Genesis modellekről. A műszaki részleteket sem ismerjük még. Természetesen a közös padlólemez miatt az Ioniq 5 ismert adatai nagy valószínűséggel visszaköszönnek majd a prémium modellekben is, így 800 voltos rendszerre és villámgyors töltésre számíthatunk, és jó esély van rá, hogy az akkumulátor-kapacitás is hasonló, 58, illetve 73 kWh lesz.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elképesztő fejlődésen ment keresztül a Hyundai a villanyautó piacon
Genesis GV70e

A következő években további elektromos autók érkezése várható a Genesis kínálatában, amelyek nevét már be is jegyezték, így G70e, G80e, G90e, GV70e, GV80e és GV90e nevű modellekre számíthatunk. A GV néven érkező modellek a crossover, a G pedig a szedán kialakításra utalnak.

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.