Indul az Audi e-tron GT forgalmazása

Az Audi ma bejelentette, hogy Európa-szerte elérhetővé vált kereskedéseiben a februárban bemutatott gyönyörű elektromos sportkupéja, az e-tron GT. Az Európai Unió valamennyi tagállamába, és az Egyesült Királyságba is megindultak az első példányok, Németországban 99.800 eurónál kezdődik az e-tron GT quattro, míg a sportosabb RS e-tron GT verzióért legkevesebb 138.200 eurót kell fizetni.

A konfiguráció lehetősége már a magyar honlapon is nyitott, idehaza a modell induló ára 38.449.250 forint, aki viszont RS jelzéssel szeretné megvásárolni a sportkocsit, annak legalább 53.249.830 forintot kell az autóra szánnia.

A Porsche Taycan alapjaira faragott négykarikás luxusautóra február közepe óta lehet előrendelést leadni, és az Audi elmondása szerint nagy sikernek örvend a modell, de nem árulta el, hogy pontosan hány európai ügyfél jelezte vásárlási szándékát.

Mindkét változat összkerék-meghajtású rendszerrel készül a neckarsulmi gyárban, ám miközben az alapmodell 350 kW teljesítményt és 630 Nm nyomatékot pakol a sofőr alá, az RS jelzésű testvére 440 kW-tal és 830 Nm forgatónyomatékkal szórakoztatja tulajdonosát. Nettó 84 kWh-s akkucsomagjából akár 488 km hatótávolság is kinyerhető, amelynek 80%-a kevesebb mint fél óra alatt visszatölthető egy 800V-os töltőoszlopon.

Az e-tron GT piaci bevezetése egy újabb lépcsőfoka a fenntartható mobilitási szolgáltatóvá való átalakulásnak – írja az Audi. Jelenleg a márka modellpalettájának több mint 80%-a választható teljesen elektromosként, vagy hibrid hajtáslánccal (PHEV vagy MHEV), a villanyautók száma pedig idén háromról hétre növekszik. A Sportback kialakításban is gyártott e-tron SUV csak a tavalyi évben leszállított 47.324 darabjával a legkelendőbb, német prémium márka által kínált teljesen elektromos modell a piacon.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.