Első képek a tisztán elektromos Renault Megane-ról

A Renault tegnap közzétette a legelső teaser képeket a vállalat tisztán elektromos autóinak következő generációját képviselő villanyos Megane-ról. A francia márka víziójáról szóló Renault Talk digitális esemény apropóján közzétett sajtóanyagból kiderül, hogy a tavaly ősszel prezentált Megane eVision tanulmány a Megane E-TECH Electric nevet veszi fel végleges változatában. Az E-TECH típusjelzés jelöli jelenleg a márka valamennyi elektromosított modelljét, kezdve a normál hibrid Cliótól a teljesen elektromos Zoéig.

Hibrid és konnektoros hibrid hajtáslánccal egyébként már a Megane is elérhető két karosszériaváltozatban is (kombi és ferdehátú), ám ezek műszakilag nem kapcsolódnak a 2021 végén/2022 elején piacra kerülő villanyautóhoz, az ugyanis a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség CMF-EV padlólemezére épül, azaz a tervezés első pillanatától kezdve belsőégésű motor nélkül képzelték el.

A most kiadott képek egyelőre csak apró részleteit fedik fel annak, ahogyan a vásárlók megvehetik majd az autót, de korábban a vezérigazgató azt ígérte, hogy a tanulmány 95%-a változatlan marad.

Az eVision 60 kWh-s akkucsomaggal állt a kamerák elé, de valószínűsíthető, hogy a Nissan Ariya SUV-hoz hasonlóan ez a modell is többféle akkumérettel, teljesítménnyel, és hajtáselosztással indul a kereskedésekbe.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.