TV stáb járt a Giga Berlinben

Miközben a Giga Berlinről készült megannyi drónvideónak köszönhetően hetente lehet követni az építkezés állását, az épület belsejéből eddig csak alig-alig szivárgott ki felvétel. Egy-két a Google Mapsre kikerült fotón kívül, csak a vállalat által a negyedéves jelentés illusztrációjaként publikált képet láthattunk eddig.

Úgy tűnik azonban, hogy a cég német PR offenzívájának keretében nem csak falunapot tart majd a gyárban, de ennél tovább is ment. Beengedték ugyanis a gyárépületek belsejébe a Pro 7-en régóta futó, népszerű tudományos-ismeretterjesztő magazin a Galileio stábját. A német tévések megmutatták a hatalmas, szerintük 3 családi ház méretű karosszéria-prést, amely 2500 tonna nyomást tud kifejteni.

A rövid videóban feltűnik egy német mérnök is, egy bizonyos Max, aki a minőségbiztosításban fog dolgozni, és jelenleg a Model Y csomagtér fedelén gyakorolja az ipart. A Teslánál már az is nagy szó, hogy ha Muskon, vagy a cég pénzügyi, illetve műszaki igazgatóin kívül bárki nyilatkozhat, így valószínűsíthető, hogy a fiatal német mérnök nem véletlenül szerepel a riportban, a toborzás, illetve a bizalom erősítése lehetett a céljuk.

A videót az alábbiakban lehet megtekinteni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.