Főoldal » Episodes » Villanyóra #93 – Mindenki kezd megőrülni, de legalább Paks II-t megakasztották

Villanyóra #93 – Mindenki kezd megőrülni, de legalább Paks II-t megakasztották

Az eheti Villanyórában Tibor és Szöcske olyan őrültségről beszélgetett, mint a közterületi töltés betiltása Magyarország egyik városában és a Németországban metanolosra átépített Tesla Model Y. Keseregtünk egyet azon, hogy egy év alatt mit sem változott a hagyományos autógyártók hozzáállása a kiskapuk kereséséhez. Paks II. újabb csúszása kapcsán elméláztunk az atomerőművek létjogosultságán. A múlt héten nyílt hivatalos Tesla szerviz után ezúttal a nem hivatalos hazai Tesla szerviz, a Teslavarázsló épülő új műhelye került szóba, és ha már Tesla, nem hagyhattuk szó nélkül a vidéki magyar Supercharger állomások bővítését sem. Az adást Barek Péterék Budapest-Pag utazása zárta, mely során bebizonyosodott, hogy mármár túl sok a töltő az autópályák mentén, a fiúk akkor is töltöttek, amikor semmi szükség nem volt rá. Aki nagyon éhes, el kell keserítenünk, Balázs nélkül elhalasztottuk a VAP-sorsolást.

00:00​ Intro
01:40 Gödöllőn korlátozzák a közterületi töltést
11:54 Thermofenster ügy Ausztriában
22:05 Megakadt Paks II engedélyeztetése
28:07 A leghülyébben átépített Model Y
34:40 Miskolci találkozó
39:57 Hamarosan elkészül a második budapesti Tesla szerviz is
49:23 Két év után bővül a hazai Supercharger hálóazt
56:25 Így is el lehet jutni az Adriára villanyautóval

A podcast videó formában elérhető a Villanyautósok Extra Youtube csatornán:

A mai adásban szereplő témák írott anyagai:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.