Főoldal » elektromosautó-töltés » Újra bővül a Tesla Supercharger hálózata Magyarországon

Újra bővül a Tesla Supercharger hálózata Magyarországon

Közel két év tétlenség után újra bővítésbe kezdett a Tesla Superchargerekért felelős csapata Magyarországon. Ma a miskolci töltőállomás mellett jelentek meg szakemberek és néhány nagyobb doboz, és munkájuk eredményeként délutánra helyére került újabb négy darab töltőoszlop. Az új csatlakozási pontok bekapcsolása és aktiválása után ezen a helyszínen már egyszerre akár 8 Tesla is tölthető lesz, de mivel ezek csak V2-es berendezések, a párokba rendezett oszlopoknak továbbra is osztozkodniuk kell a teljesítményen. Így ha egy autó már tölt az oszloppár egyik tagján, akkor a másik oszlopra ezután csatlakozó autó csak a 150 kW-ból elérhető teljesítményt kapja meg. Azt még nem tudni, hogy az új oszlopok ma elérhetőek lesznek-e már, de az osztrák rendszámos Tesla azt sejteti, hogy a töltőket kezelő Tesla mérnök is a helyszínen van, ő pedig be is tudja kapcsolni őket. Egyelőre arról sincs információnk, hogy Debrecenben, Szegeden és Győrben mikor várható hasonló bővítés.

Fotó: Czipfel Sándor

Frissítés: Úgy tűnik, hogy az új töltőket estére be is üzemelték.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.