Jelentős kedvezménnyel érkezik az Ionity Passport díjcsomag

Új díjcsomagot vezetett be az Ionity október elsejétől, amely közel 60%-os kedvezményt kínál a kWh alapú töltési díjból, ha egy év hűséggel havidíjas szerződést kötünk.

Amikor nemrégiben összegyűjtöttük, hogy szerintünk miben kellene változtatni az egyes elektromobilitás szolgáltatóknak, nem gondoltuk, hogy az Ionity az elsők között lesz, aki teljesíti egy kívánságunkat. Az Ionity-vel szemben megfogalmazott egyik kritikánk ugyanis az volt, hogy nem értjük, miért terelik a villanyautósokat roaming szolgáltató felé a saját alkalmazásuk használatáról azzal, hogy „külsősként” kedvezőbb árakat, kedvezőbb díjcsomagokat kapunk.

Miközben a cég saját applikációjával eddig fix 79 cent/kWh (Magyarországon 280 Ft/kWh) volt a töltési díj, addig autógyártók márkakártyáival vagy egyéb külső partnerekkel, köztük a magyar Mobilitivel is, ennél lényegesen kedvezőbb, 100-120 Ft/kWh díjat kaphatunk, amennyiben vállaljuk havi vagy éves előfizetési díj megfizetését. Nyilvánvalóan nem azoknak találták ki ezeket a csomagokat, akik évente 1-2 alkalommal használják a cég hálózatát, hanem a rendszeres felhasználóknak, akik számára az 5000 Ft körüli havidíj eltörpül a felhasznált energiára kapott kedvezmény mellett.

Az Ionity végre a saját rendszerében is bevezetett egy hasonló havidíjas csomagot, Ionity Passport néven. Az alkalmi felhasználók számára továbbra is elérhető a megszokott, előfizetés nélküli, 79 centes (280 Ft) megoldás, Ionity Direct néven.

Fotó: Ionity

Aki vállalja az éves hűségszerződés megkötését, annak a kWh alapú díj 79 centről 35 centre (280 forintról 120 forintra) csökken, amely jelentős, 57%-os árengedményt jelent, persze a képet árnyalja a 17,99 eurós (6500 Ft) havidíj, melyet az éves hűségszerződés miatt legalább 12 alkalommal ki kell fizetnünk, amennyiben szerződést kötünk az Ionity Passport díjcsomagra.

Alapvető matematikai műveletekkel gyorsan kiszámolhatjuk, hogy az új csomagra akkor éri meg előfizetni, ha a következő 12 hónapban legalább 488 kWh energiát fogunk vételezni az Ionity hálózatában, mivel ekkor a 160 Ft/kWh kedvezmény már túllépi az első évben havidíjként megfizetett 78.000 forintot.

(Az egyszerűség kedvéért nem számoltunk a várható inflációval, pedig a 12. hónapban befizetett 6500 Ft jelenértéke már kevesebb, mint az első hónap havidíj értéke, így valójában már valamivel 488 kWh/év alatt is megéri az új csomagot választani. Például 5% inflációt feltételezve a 12 havidíj jelenértéke csak 74.285 Ft. A képletet azonban tovább bonyolítaná, hogy az év során milyen eloszlásban töltünk az Ionity töltőin.)

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.